Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Birinci Doğu Halkları Kurultayı Yavuz Aslan

Birinci Doğu Halkları Kurultayı1-7 Eylül 1920 Bakü

Liste Fiyatı : 20,00
İndirimli Fiyat : 13,00
Kazancınız : 7,00
9789753435147
362215
Birinci Doğu Halkları Kurultayı
Birinci Doğu Halkları Kurultayı 1-7 Eylül 1920 Bakü
13.00

Elinizdeki kitap, 1-8 Eylül 1920'de Bakü'de toplanan Birinci Doğu Halkları Kurultayı'nın stenoyla tutulmuş tutanaklarını ve bu kurultayla ilgili yerli yabancı ek belgeleri kapsıyor.

Birinci Doğu Halkları Kurultayı'nın toplanması, Üçüncü Enternasyonal'in İkinci Kongresi'nde kararlaştırıldı. Kurultay, Ekim Devrimi sonrasında devrim odağının Doğu'ya, Ezilen Dünya'ya kaydığının Dünya Devrimci Hareketi tarafından görüldüğünün ve bu anlayış doğrultusunda harekete geçildiğinin kanıtıdır.

Kurultay, yakın tarihimiz içinde önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşaımız, Kurultay'ın en önemli tartışma konuları arasındadır. Kurultay tutanakları, emperyalizme karşı mücadelenin iki temel kuvveti; sosyalist hareket ile ulusal kurtuluş hareketleri arasındaki stratejik işbirliğini saptamaktadır.

Kurultay, Ankara Hükümeti önderliğinde yürütülen Ulusal Kurtuluş Hareketi'ni destekleme kararı almıştır. Kurultay'da; sömürgeler ve milliyetler sorunun, toprak sorununun, Birinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarının ve emperyalizmin kapsamlı bir tahlilinin yapılması ve bu konulardaki tartışmalar, bugün için hala önemini korumaktadır.

Birinci Doğu Halkları Kurultayı kitabı, Kurtuluş Savaşımız ve yakın tarihimize ilşikin araştırma ve tartışmalarda önemli bir kaynak kitap, bir başucu kitabıdır.

Kapat