Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Neoliberal "Sol" Hasan Yalçın

Neoliberal "Sol"

Liste Fiyatı : 25,00
İndirimli Fiyat : 16,25
Kazancınız : 8,75
9789753434300
362443
Neoliberal "Sol"
Neoliberal "Sol"
16.25

Hasan Yalçın bu kitapta, özellikle 12 Eylül 1980 sonrası Türkiye solunun derin bir analizini yapıyor.

TBKP'den TKP-ML'ye; ÖDP'den DEP'e; Ertğrul Kürkçü'den Mihri Belli'ye; BSP'den EMEP ve Dev- Yol'a; çeşitli grupların ideoloji ve politikalarını eleştiriyor ve onları bu noktalara getiren etkenleri ve süreci büyük bir berraklıkla ortaya koyuyor. Hasan alçın, bu yazılarında, birkaç temel ölçüt kullanıyor: "Bütün solcular, bağımsızlık, emekçi halka güven ve laiklik konularındaki tutumlarına göre saflaşıyorlar."
Ama tekrar tekrar vurguladığı konu, emperyalizme karşı tutumdur: "Emperyalizm meselesi, aydının ve o tür solcunun hapı yuttuğu yerdir. Gerçekten, o tür solcuya bakıyorsunuz, "bağımsızlık" dendiğinde tüyleri diken diken oluyor." Hasan Yalçın, bu grupların içine düştükleri yabancılaşmayı da bütün yönleriyle sergiliyor. " Kendi halkından, kendi ülkesinden, kendi halkının devrimci tarihinden, aynı zamanda kendi solcu geçmişinden kopmuş bir solculuk."

Bütün yazılar, kaç yıl önce yazılmış olursa olsunlar sanki dün yazılmış gibi tazedirler, günceldirler, bugünün gündemine oturmaktadırlar. Bu kitap, Türkiye solunu incelemek isteyenler için bir hazie değerindedir.

Kapat