Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Şeriat ve Eşitsizlik İlhan Arsel

Şeriat ve Eşitsizlik

Liste Fiyatı : 6,50
İndirimli Fiyat : 4,23
Kazancınız : 2,27
9789753434393
362451
Şeriat ve Eşitsizlik
Şeriat ve Eşitsizlik
4.23

BU KİTAP 5 KİTABIN BİRLEŞMESİNDEN OLUŞAN

"ŞERİAT VE AYDINLANMA İSİMLİ KİTABIN İÇİNDE YER ALMAKTADIR

Değerli yazarımızın Şeriat ve Kölelik, Şeriat ve Eşitsizlik, Müslümanlık Sınavı, Şeriatın Getirdiği Hoşgörüsüzlük ve Şeriatçıyla Mücadelenin El Kitabı adlı eserlerini Şeriat ve Aydınlanma adıyla tek kitapta toplamış bulunuyoruz.

Prof. İlhan Arsel bu kitabında, İslam dininin esas itibarıyla "eşitlik" dini olduğunu, insanlar arasında ayrıcalık yaratmadığını, ümmetleri (kavimleri ve milletleri) birbirlerinden üstün kılmadıını iddia eden ve bu iddialarını özellikle Kur'an'ın Hucurât ve Nisâ surelerindeki ayetlere dayandırarak örnekler veren İslamcılara şu yanıtı veriyor:

"Kuşkusuz ki, bu tür hükümleri ve örnekleri üstünkörü okumakla yetinecek olursak, İslamda eşitlik ilkesinin var oludğunu sanırız. Fakat bunları dikkatlice inceleyecek ve bu arada eşitliği kökünden yok eden diğer hükümlere göz atacak olursak, Muhammed'in tanımladığı Tanrı'nın, insanlar arasında eşitlik yaratmayı aklından bile geçirmediğini görürüz.

Aksine, eşitsizliği doğal bilmiş ve eşitsiz bir düzen yaratmayı kendisi bakımından övünülecek bir şey saymıştır."

Şeriatın "eşitsizlik" esasına dayandığını ileri süren Arsel, konuyu bizzat Kur'an'dan aldığı ayetler ve hadisler ışığında incelemektedir.

Kapat