Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Şeriat ve Kadın İlhan Arsel

Şeriat ve Kadın

Liste Fiyatı : 220,00
İndirimli Fiyat : 143,00
Kazancınız : 77,00
Taksitli fiyat : 12 x 14,18
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786056935473
362112
Şeriat ve Kadın
Şeriat ve Kadın
143.00

Müslümanlığın kadına bakışı ve onu ele alışı konusunda artık bir klasik olduğu herkesçe kabul edilenŞeriat ve Kadın, Prof. Dr. İlhan Arsel'in en önemli eserlerinin başında gelir. Bu kitap her yönüyle bir şaheserdir.
Aydınlanma ve din konusunda tartışılmaz bir otorite olarak kabul edilen Prof. Arsel'in bu kitabı, uzun yıllardır kitapçı raflarında bulunmuyordu.
Kaynak Yayınları elinizde tuttuğunuz bu eseri, kelimenin gerçek anlamında yeni bir baskı için gözden geçirmiş, yazım hatalarını düzeltmiş, metni daha da okunaklı kılmak için yeni bir sayfa tasarımıyla hazırlamış ve en önemlisi de araştırmacıların işini kolaylaştıran kapsamlı bir dizin hazırlamıştır.

Şeriat ve Kadın hangi özelliğiyle dikkat çekmektedir?
Birincisi bu eser, İlhan Arsel'in 40 yıllık araştırmasının en özgün ürünüdür.
Arsel'in sahip olduğu dünya görüşü en asaslı bir şekilde bu kitapta dile gelmiştir.
İkincisi Arsel, bu eserinde sadece Kur'an'da ve Müslümanlıkta kadının yerini incelememiş, aynı zamanda bugün bile hala çağdışı görüşleri dile getiren birçok sözüm ona "uzman"a kahreden yanıtlar vermiştir. Bunu yaparken de olaya bilimsel ölçütlerde yaklaşmış, özgün kaynaklara bizzat baş vurmuş, araştırmacı titizliği göstermiş, iddialarını Kur'an ayetlerine, hadislere ve diğer genel kabul gören İslami kaynaklara dayandırmıştır.
Bu kitapta Arsel, kadınların toplumsal konumunu, hem Müslümanlıktan önceki, yani Cahiliyye dönemindeki haliyle hem de Müslümanlıktan sonra kat ettiği olumlu ve olumsuz süreci mercek altına almıştır.

İşte kitapta yanıtları bulunan bazı sorular:
-Kadınlar haklarına Müslümanlıkla mı ulaştılar yoksa önceki dönemde daha mı özgürdüler?
-Muhammed'e göre kadın neden aklı kıt ve karakterce kötü bir mahluktu? Cehennemi esas olarak kadınlar mı dolduracaktı?
-Neden Müslümanlığa göre kadınlar, dünyaya gelmesi istenmeyen, geldikten sonra sömürülmesi gereken, öldüğünde cehenneme layık görülen yaratıklardır? Var mıdır bunun dinde ve Kur'an'da yeri?
-Kur'an'ın vaaz ettiği çok karılık sistemi neden kadınları haysiyetsiz kılmakta ve azap içinde yaşatmaktadır?
Bu ve buna benzer bir dizi sorunun, tartışma konusunun yanıtları yeniden dikkatinize sunduğumuz bu kitapta mevcuttur.

“…Dindar ve laik herkesin bu önemli eseri baştan sona okumasını salık veririm… İrtica ya da gericilik denen davranışın ne kadar ‘çağdışı' olduğu bu kitaptan apaçık anlaşılıyor. Son yılların en güçlü birkaç araştırmasından biridir.”
(Talât Halman, Milliyet, 15 Şubat 1988)

“…İlhan Arsel, din sorunlarını, din kitaplarının incelenmesini ve eleştirilmesini bir uygarlık ölçüsü olarak kabul etti. Ortadoğu uygarlığını, Musevi, Hıristiyan ve İslam kaynaklarını inceledi. Denilebilir ki, hayatını bu konulardaki bilimsel araştırmalara adadı; ürünler verdi. Daha önemlisi… Arsel'in medeni ve fikri cesaretidir…”
(Doğu Perinçek, 2000'e Doğru, 12 Mart 1989)

“…Arsel'in kitabı son derece değerli, titiz bir inceleme, araştırma ürünü. Sağlam, dürüst bir bilimadamının değerlendirmesi olarak, sağlam kaynaklara dayalı. Yürekli, daha güzel bir dünya kurulmasına yönelik, ışık tutucu, örnek bir çalışma. Kitap, yüzyılımızın kitabı olacak nitelikte. ‘Kadın hakları' yönünden özellikle…”
(Turan Dursun, 2000'e Doğru, 19 Mart ve 11 Haziran 1989)

“…Prof. Arsel, bu kitabında da özgün kaynaklara, Kur'an-ı Kerim'e, hadislere, ayetlere ve İslam kaynaklarına dayanarak, bu kaynaklara yollama yaparak Şeriat düzeninde kadının nasıl köle durumuna sokulduğunu anlatıyor.”
(Uğur Mumcu, Cumhuriyet, 6 Nisan 1989)

Kapat