Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Amerikan Koridoru Mehmet Ali Güller

Suriye'nin Sevr'iAmerikan Koridoru

Liste Fiyatı : 120,00
İndirimli Fiyat : 78,00
Kazancınız : 42,00
Taksitli fiyat : 12 x 7,74
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9789753439749
363928
Amerikan Koridoru
Amerikan Koridoru Suriye'nin Sevr'i
78.00

100 yıl önce adı “Sevr”di, 100 yıl sonra “BOP” oldu, Büyük Ortadoğu Projesi. Genişletildi, “Geniş Ortadoğu Projesi” oldu. Hedefe yeni yerler eklendi, “Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi” oldu. Adı değişti, ancak özü hep aynı kaldı: Bölgeyi parçalamak, yeni devletçikler kurmak. Neden? Sömürebilmek için! İngiliz ve Fransız emperyalizmi 100 yıl önce bu topraklara Sevr için saldırdı. ABD iki kez Irak'a Sevr için saldırdı. Ve ABD Suriye'ye yine Sevr için saldırdı. ABD'nin Sevr'i, Basra'dan Doğu Akdeniz'e uzanan bir koridordu. Bu koridorun geçeceği Irak, Suriye, Türkiye ve İran'ın adım adım bölünmesi gerekiyordu. İlk adımı Irak'ta attılar ve “Barzanistan” adı altında Irak koridorunu kurdular, şimdi Suriye'de ikinci bir koridor inşa etmeye çalışıyorlar. Dün Irak'ta Özal'ı kullandılar, bugün Suriye'de Erdoğan'ı kullanıyorlar. Fakat şartlar artık değişti. ABD daha zayıf, Atlantik Cephesi yekpare değil ve bölge ülkelerinin arkasında bu kez somut olarak Rusya ve Çin var. Üstelik İran, Irak ve Suriye bir blok olarak hareket ediyor. Bu tablo, Amerikan Koridoru inşa etmek için Suriye'ye Sevr dayatanlara Lozan yanıtı üretmeye çalışmaktadır.

Kısacası Atlantik ile Avrasya Suriye'de çarpışmaktadır.

Elinizdeki kitap bu büyük çarpışmayı incelemektedir. Sevr'e karşı Lozan savaşı!

Rafet Ballı'nın önsözüyle…

-------

Güller yeni kitabında hem beş yıldır Suriye'de yaşananlara ışık tutuyor; hem de Rusya'nın müdahalesiyle artık doğrudan Atlantik ile Avrasya'nın çarpışmasına dönüşen süreci inceliyor.

Evet… Bölgedeki gelişmeleri derinlemesine anlamak için Mehmet Ali Güller'in kitabını tavsiye ederim. Suruç'u, Ankara'yı kana bulayanları deşifre ediyor; anlamak isteyenlere…

SONER YALÇIN

Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayın

Kapat