Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Atatürk ve Kafkasya Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ün Kaleminden 11Atatürk ve KafkasyaAzerbaycan Ermenistan Gürcistan

Liste Fiyatı : 110,00
İndirimli Fiyat : 71,50
Kazancınız : 38,50
Taksitli fiyat : 12 x 7,09
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786057707970
364593
Atatürk ve Kafkasya
Atatürk ve Kafkasya Atatürk'ün Kaleminden 11 Azerbaycan Ermenistan Gürcistan
71.50

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan tarafından işgal edilmiş olan vatan topraklarını kurtarma mücadelesinde zafer kazandığı günlere denk gelen elinizdeki kitabın sunu yazısı Doğu Perinçek tarafından kaleme alındı.

Kafkasya’da bugünkü statükonun yakın tarihte nasıl şekillendiğini ortaya koyan kitapta İngiliz emperyalizminin Türkiye’yi kuşatmak üzere oluşturduğu Kafkas seddinin Atatürk’ün önderliğinde ve Bolşeviklerle işbirliği halinde nasıl adım adım yıkıldığı belgelerin tanıklığında izlenebiliyor.

İngilizlerin Kafkasya’daki faaliyetleri,  Ermenilerin İngilizlerin desteğiyle Kafkasya ve Anadolu’da yaptığı katliamlar, Atatürk’ün Kafkas milletlerini emperyalizme karşı mücadeleye sevk etmek için yaptığı çalışmalar, İttihatçıların Kafkasya’daki siyasetleri de kitapta belgelerle sergileniyor.

 

 

"Atatürk'ün Kafkaslar'a ilişkin tecrübe ve görüşlerini derleyen bu kitap, tarihsel içeriğinin ötesinde bir değer taşımaktadır. Atatürk'ün Kafkas Seddine karşı tavrı, devlet yöneticileri için de askerler için de derin dersler içermektedir.”

(Doğu Perinçek)

Kapat