Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Az Gidenler Uz Gidenler Muhsine Helimoğlu Yavuz

Anadolu MasallarıAz Gidenler Uz Gidenler

Liste Fiyatı : 80,00
İndirimli Fiyat : 52,00
Kazancınız : 28,00
Taksitli fiyat : 12 x 5,16
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9789753438810
363232
Az Gidenler Uz Gidenler
Az Gidenler Uz Gidenler Anadolu Masalları
52.00

“Evvel zaman içinde kalbur saman içinde…” diye başlar masallar. Masalın kurgusal dünyasına açılan bir kapı işlevi gören tekerleme, bizi gerçeklikten uzaklaştırarak bu dünyaya hazırlar. Kapıdan girince karşılaştığımız olağanüstü öğelerle dolu dünya, eğlendirme amacından fazlasına sahiptir. Dolayısıyla toplumlar, yalnızca çocuklar için yaratmazlar masalları. Toplumu eğitmek, dünya halklarına yaşam serüvenleri boyunca yol göstermek, toplumsal bir hafıza, insanlığa dair “kültürel bir genetik kod” oluşturmak için yaratırlar.
Bunlar masallar aracılığıyla çocuklara aktarılmakla kalmaz, yetişkinlere de hatırlatılır. Bu yüzden, en işlevsel sözlü halk anlatıları olan masallar, çocuklar kadar yetişkinlere de hitap etmektedir.

Muhsine Helimoğlu Yavuz’un Anadolu’yu dolaşarak anlatıcılarından dinlediği ve bu kitapta topladığı 47 masal, biz yetişkinlere, çocukluğumuzda bıraktığımız masalları hatırlatmakla kalmıyor, aynı zamanda  çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde masalların üzerimizdeki etkisine de ayna tutuyor.

Kapat