Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü Cahit Can

Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü

Liste Fiyatı : 110,00
İndirimli Fiyat : 71,50
Kazancınız : 38,50
Taksitli fiyat : 12 x 7,09
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9789753436083
362576
Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü
Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü
71.50

Prof. Dr. Cahit Can'nın, Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü adını taşıyan kitabı, bir devrim ve karşıdevrim tarihidir. Sözkonusu olan devrim, kitabın adından da anlaşılacağı üzere, kökleri Meşrutiyet devrimlerine dayanan ve 1923'te zafere ulaşan Türk Mili Demokratik Devrimi'dir.
Kitapta Cumhuriyet Devrimi'nin karakteri, kendine önce gerçekleşen uluslararası devrimlerin düşünsel temelleri ve pratikleri ile karşılaştırmalı olarak incelenmektedir. O devrimlerin deneyimi olan devrim teorileri ışığında değerlendirilmektedir. Daha da önemlisi, Türk Cumhuriyet Devrimi pratiğinin hem evrensel, hem de kendine özgü özellikleri anlatılırken, ikincisinin dünya devrim deneyleri ve teorileri hazinesine nesnel olarak yaptığı katkılar ortaya konmaktadır.
Elinizdeki kitap, aynı zamanda bir karşıdevrim tarihidir. Türk Milli Demokratik Devrimi, özgün adıyla Kemalist Devrim, niçin tamamlanamadı? "Tamamlanmadığı için karşıtına dönüşme", yarım kalan bütün devrimlerin olduğu gibi onun da kaçınılmaz sonu oldu.
 Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülmeyen Bugünü, ele aldığı konuda, hem bir akademik ders kitabıdır hem de, devrimciler için bir eleştiri-özeleştiri denemisidir. "İkinci Kuvayı Milliyeciliğimizin" yoluna tutulan mütevazı bir ışıktır.

Kapat