Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
TCG Kocatepe Nasıl Battı Özhan Bakkalbaşıoğlu

Kıbrıs Barış HarekâtıTCG Kocatepe Nasıl Battı(Bir Akıl Tutulması)

Liste Fiyatı : 80,00
İndirimli Fiyat : 52,00
Kazancınız : 28,00
9786057707789
364584
TCG Kocatepe Nasıl Battı
TCG Kocatepe Nasıl Battı Kıbrıs Barış Harekâtı (Bir Akıl Tutulması)
52.00

Kıbrıs Barış Harekâtı sürerken, 21 Temmuz 1974’te savaş gemimiz TCG Kocatepe’nin Türk uçakları tarafından yanlışlıkla vurularak batırılışı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin acı dolu sayfalarından birini oluşturuyor.

Bu acı olay, yaklaşık bir yıl boyunca kamuoyundan gizlendikten sonra Hava Kuvvetlerimizi aklayan bir açıklamayla kapatıldı, üzerinde konuşulması istenmedi, arşiv belgelerine erişim engellendi, araştırmacılara izin verilmedi. Beş saatlik hava saldırısı sonucunda 54 denizcimizin şehit olmasının üstü, sessizlik perdesiyle örtüldü.

TCG Kocatepe’nin Savaş Harekât Merkezi Subayı olarak görev yapan Ütğm. Özhan Bakkalbaşıoğlu, açık denizde uzun süre yaşam mücadelesi verdikten sonra kurtarılan askerlerimizden biri. Bakkalbaşıoğlu tüm yaşadıklarını, gemisinin neden ve nasıl battığını tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.

TCG Kocatepe Nasıl Battı, askeri tarihimiz açısından son derece önemli bir ilk çalışma olmanın yanı sıra soluk soluğa okuyacağınız bir anı kitabı.

“Alabandaya sırtını dayayarak boş gözlerle bakan bir er gördüm. Yanındaki bir astsubay ‘Haydi, ne duruyorsun? Gemiyi terk etsene’ diyerek omzuna dokununca, er bulunduğu yerde kayarak güverteye oturdu ve sırtını dayadığı kısım kan içerisinde kaldı.”

0 Kanla ve "vicdanla" yazılmış muhteşem bir eser. Biraz kızgınlık, biraz kırgınlık ancak onurla okuyacağınız bir kitap.
Kapat