Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
İrticaya Karşı Genelkurmay Belgeleri Hikmet Çiçek

İrticaya Karşı Genelkurmay Belgeleri

Liste Fiyatı : 7,00
İndirimli Fiyat : 4,55
Kazancınız : 2,45
9789753432100
362197
İrticaya Karşı Genelkurmay Belgeleri
İrticaya Karşı Genelkurmay Belgeleri
4.55

Türkiye'nin milli demokratik devrim sürecinin elli yıllık savunma dönemi arkada kaldı. Cumhuriyet Devrimi, ikinci büyük taarruzu başlattı. Genelkurmay Başkanlığı, milli askeri stratejik konseptin değiştiğini ve 'iç tehdit'in esas alındığını,29 Nisan 1997 günü açıkladı.

Bu açıklama, Türkiye'nin siyasi hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Genelkurmay, Cumhuriyet'in devrimci dönemindeki 'gericiliği yok etme' hedefine dönerken, yeni durum tahlilini, temel programını ve stratejisini de açıkladı. arım yüzyıllık mevzilenme değişti.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında ABD tarafından belirlenen temel program ve stratejinin yerine yenisi kondu. ABD'nin değil, Türkiye'nin ihtiyaçları esas alındı. Cumhuriyet Devrimi, savunmadan stratejik saldırı dönemine geçti. Cumhuriyet'in siyasal özü olan gericilik üzerinde devrimci dikta düşüncesi canlandı.

Genelkurmay bünyesinde, gericilikle mücadele için 'özel bir birim' olarak Batı Çalışma Grubu oluşturuldu. Batı Çalışma Grubu, 'Küçük Amerika' sürecini savunanları rahatsız etti. Amerikancıların, şeriatçıların, neoliberal 'solcuların' hedefi haline geldi.

Bu kitapta, Genelkurmay'ın 'gericiliğe karşı mücadele programı' diyebileceğimiz önemli açıklamalarını ve Batı Çalışma Grubu'nun çalışmalarını anlatan belgeleri bulacaksınız.

Kapat