Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Kızıl Kitap - Kolektif

İngilizlerin Mavi Kitap'ına Sovyetler'in YanıtıKızıl KitapGüneybatı Kafkas'ta Taşnak Mezalimi

Liste Fiyatı : 90,00
İndirimli Fiyat : 58,50
Kazancınız : 31,50
Taksitli fiyat : 12 x 5,80
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786257697248
362458
Kızıl Kitap
Kızıl Kitap İngilizlerin Mavi Kitap'ına Sovyetler'in Yanıtı Güneybatı Kafkas'ta Taşnak Mezalimi
58.50

Kızıl Kitap, Batı’nın mavi yalanlarına Doğu halklarının cevabıdır.

Kızıl Kitap, eski adı Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi bünyesindeki Marksizm-Leninizm Enstitüsü Merkez Parti Arşivi olan Rusya Toplumsal-Siyasal Tarih Devlet Arşivi’nde yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in bulduğu “Kızıl Kitap” başlıklı dosya ilk kez yayımlanıyor.

Dosya, Doğu Halkları Propaganda ve Harekât Konseyi’nin bağlı bulunduğu III. Komünist Enternasyonal’e ve Rusya Komünist Partisi’ne sunulan, savaş sırasındaki raporlardan  oluşan resmi bir belgedir.

Taşnak çetelerinin Müslüman halka karşı giriştiği katliamlar ve yağmalar yalın bir dille anlatılıyor.

Artık yalnız Mavi Kitap yok, Kızıl Kitap da var…

 

“Ermeni Hükümeti ise Abdülhamit’i ve II. Nikolay’ı bile imrendirecek katliamlar yaparak, Ermenistan’daki Müslüman nüfusu gaddarca takibat altında tutuyordu. Kilikya’da Fransız ordularında faaliyet yürüten Ermeni gönüllü birlikleri, bu bölgedeki Müslüman nüfusa karşı kırımlar örgütledi.”

“Köyler savunmasızca topçu ateşine hedef oluyorlar; evler, yüzlerce masum insanı; kadınları, çocukları enkaz altında yok ederek çöküyor. Sıcak yuvalarından mahrum kalan mülteciler korkunç acılar, işkenceler çekerek açlıktan ve soğuktan ölüyorlar. Ermeni birliklerinin işgal ettiği köylerde sağ Müslüman kalmıyor çünkü hepsini öldürüyorlar. Yüzlerce masum hayat yok ediliyor, binlercesi de ölümün kıyısında…

İnsaniyet, adalet adına, Ermeni mezaliminin durdurulmasını ve böylece binlerce masum hayatın yok olmaktan ya da perişanlıktan kurtarılmasını hassaten rica ediyoruz.”

Kapat