Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Komintern Belgelerinde Türkiye Doğu Perinçek

Komintern Belgelerinde Türkiye

Liste Fiyatı : 250,00
İndirimli Fiyat : 162,50
Kazancınız : 87,50
Taksitli fiyat : 12 x 16,11
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786057707628
364571
Komintern Belgelerinde Türkiye
Komintern Belgelerinde Türkiye
162.50

KOMİNTERN BELGELERİNDE TÜRKİYE

Dr. Doğu Perinçek, Komünist Enternasyonal’in 1919 yılından 1943’e kadar çıkardığı bütün Almanca yayınları, kongre tutanaklarını, kararları, raporları ve diğer belgeleri tarayarak, Türkiye üzerine kaleme alınmış metinleri ve konuşmaları “Komintern Belgelerinde Türkiye” başlığı altında bir araya getirdi. Belgelerin Fransızca kaynaklar üzerinden de kontrol edildiği titiz bir çalışmanın ürünü olan “Komintern Belgelerinde Türkiye”, Komünist Enternasyonal’in Türkiye’ye bakışını sergileyen benzersiz bir çalışma.

Daha önce beş ayrı kitap halinde yayımlanmış belgeler tek ciltte toplanarak dünya ve Türkiye komünist hareketi açısından olduğu kadar Kurtuluş Savaşı ve Genç Cumhuriyetimiz açısından da 680 sayfalık son derece aydınlatıcı ve öğretici bir toplam oluşturuyor.

Kitapta yer alan başlıca konular şöyle sıralanıyor:

-Doğu Sorunu, Kurtuluş Savaşı ve Lozan

-Emperyalizm ve Yeni Türkiye

-Komintern’de Türkiye Komünistleri

-Kemalist Devrim ve Türkiye Köylüsü

-Türkiye’de İşçi Sınıfı ve Komünist Hareket

-Kemalistlerin Sovyetler Birliği’ne Karşı Tutumu

-Gerici ve Bölücü Ayaklanmalar

-Türkiye’de Kadınların Uyanışı

 

Doğu Perinçek’in sunuş yazısından alıntı:

“Bugün in­san­lı­ğın en­ter­nas­yo­na­liz­me ih­ti­ya­cı, her za­man­kin­den da­ha ya­kı­cıdır. Türkiye, bugün Karadeniz ve Doğu Akdeniz’den Hürmüz Boğazı’na kadar uzanan bir mevzide insanlığın ön cephesinde savaşmaktadır. Astana Süreci ve Asya Açılımı, ülkemizin tıpkı Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi bir kez daha enternasyonal cephede öncü konumlara yerleştiğini gösteriyor.

1920-1939 yılları arasında Ko­min­tern bel­ge­le­rin­de ya­yım­lan­mış Tür­ki­ye üze­ri­ne ya­zı­la­rı, bir dönemin tecrübesini değerlendirmek amacıyla yayımlıyoruz.  Avrasya sürecinin daha da berraklaştığı koşullarda bu dersin çıkartılması daha büyük önem kazanmıştır. Bugün enternasyonal dayanışma, program, strateji ve siyaset ihracı anlamına gelmiyor. Bugün Enternasyonalizm, emperyalizme karşı olan mücadelelerle dayanışma diye özetleyebileceğimiz devrimci bir içerikle günceldir.”

0 Geçmişten geleceğe rehber kitap niteliğinde bir şaheser...Sayın Perinçek ve emeği geçen herkesin eline sağlık...
Kapat