Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
LİBERALİZM MASALI - Mahmut Esat Bozkurt

LİBERALİZM MASALI

Liste Fiyatı : 90,00
İndirimli Fiyat : 58,50
Kazancınız : 31,50
Taksitli fiyat : 12 x 5,80
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786257697590
364638
LİBERALİZM MASALI
LİBERALİZM MASALI
58.50

 

Mahmut Esat Bozkurt’un Liberalizm Masalı başlığı altında derlediğimiz bu yazılarında, Kemalist Devrim’in devlet ve ekonomi anlayışı, halkına ve emekçilere bakışı ile muhalefet, basın ve eleştiri özgürlüğünü, demokrasi ve eşitlik kavramlarını nasıl değerlendirdiği irdelenmektedir. Devrimlere bağlı ve haklı bildiğinde direnen, boyun eğmez kişiliği ve bilgi birikimiyle Kemalist Devrim’in kurmay kadrosunda seçkin bir yeri olan Bozkurt’un bu kitabı bir anlamda bugünkü “devrim muhalifleriyle” de kendini Türkiye’de “öz değil de üvey görenlerle” de bir tartışmadır.

Mahmut Esat Bozkurt bu kitabında, liberalizmi köklü bir şekilde eleştirmekte; liberal ekonomilerin ilerleme halindeki milletlerin ekonomisine çok fenalıklar yapacağını, kuvvetlilerin esiri haline getireceğini, buhranlara ve amele kitlelerinin ıstıraplarına sebep olacağını belirtmektedir.

 

“Devlet kimin için vardır? Liberalizm nedir? Demokrasi nedir? Eşitlik nedir? Özgürlük nedir?”

“Üreticilerimiz korkunç borçlar altında inlerken devlet işe karışmadan bunun önüne geçilebilir mi? Fertlerin serbest teşebbüsleriyle başarılabilir mi? Devleti gece bekçisi rolüne indirgemek, zayıfı kuvvetlinin keyfine bırakmak demektir.”

“Liberalizm buhranlara, amele kitlelerinin ıstıraplarına sebep olmaktadır.”

“Hürriyet Türk milletinin, Türk vatanının malıdır. Bu mal şunun bunun elinde para kazanma metaı değildir.”

“Neden ille çok partililik demokrasi olsun da gıdasını birlikten almasın?”

 

 

 

 

 

 

Kapat