Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Türk İhtilali’nde Vatan Müdafaası - Mahmut Esat Bozkurt

Türk İhtilali’nde Vatan Müdafaası

Liste Fiyatı : 90,00
İndirimli Fiyat : 58,50
Kazancınız : 31,50
Taksitli fiyat : 12 x 5,80
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786257697477
364642
Türk İhtilali’nde Vatan Müdafaası
Türk İhtilali’nde Vatan Müdafaası
58.50

Kemalist Devrim’in kurmay kadrosu ve düşünürleri arasında seçkin bir yeri olan Mahmut Esat Bozkurt, Atatürk’ün önerisiyle, 1934’te üniversite gençliğine Türk devrimini anlatmak üzere İstanbul ve Ankara Üniversitelerinde İnkılap Tarihi Dersleri verdi. Bu kürsü “inkılap aşkı ve imanının kürsüsü oldu. Bütün fakültelerin son sınıf öğrencilerine zorunlu olan derste, her talebe ancak orada bir sınav geçirdikten sonra diploma almayı vazife ve şeref bildi”.

Bozkurt, bu dersleri, 3 Eylül 1934’te İzmir Halkevi’nde verdiği konferanslarda tekrarladı. Elinizdeki kitabın esasını oluşturan Türk İhtilali’nde Vatan Müdafaası adlı kitapçık İzmir’deki bu konferanslardan birinin başlığıdır. Kitaba ayrıca Bozkurt’un vatan savunmasına ilişkin 1921 ve 1941 yılları arasında Anadolu’da Yeni Gün, Yeni Asır ve Ulus gazetelerinde yayımlanan yazıları ve TBMM Gizli Celse Zabıtları’nda yer alan konuşmaları da eklenmiştir. Kitap, Türkiye’nin vatan savunması sürecini yansıtmaktadır.

“Türk öldürülebilir fakat yenilemez”

Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin önünde ilerleyen bir zafer bayrağıdır. Bu bayrak bugün de, yarın da, öbür gün de, bütün güçlükler üstünde yükselecek ve hep yenecektir.

Ölüm kararı verilmiş Türk milletinin her türlü müdafaa vasıtalarından ayırtılarak dişinden tırnağına kadar silahlı ve eli satırlı düşmanın önüne boynu, kolları, ayakları bağlı olarak atılıvermesidir. Tarih bunu böyle anacaktır. Ve diyecektir ki, Türk milletine bu reva görüldü. Fakat o, kasapların elinden kurtulmasını bildi ve kurtuldu. O, bu kadarla da kalmadı, kasapları yakalarından tuttu, yere vurdu. Satırı ellerinden aldı, başlarında paraladı ve sonra bütün mazlum milletlere kurtuluşun, esaretten kurtuluşun yolunu, yollarını gösterdi, öğretti.

Hiçbir milletin diğer bir milleti ne nam ve ne sıfatla olursa olsun boyunduruğu altına almak hakkı yoktur. Hürriyet ve bağımsızlık her kavmin hakkıdır. Hiçbir milletin diğer bir milleti geri görmek ve bu suretle onu manda namı altında veya başka namlar altında istismar etmek yetkisi yoktur. Her millet kendi mukadderatını kendi tayin etmelidir.”

Kapat