Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Orta Asya Uygarlığı Doğu Perinçek

Orta Asya Uygarlığı

Liste Fiyatı : 10,00
İndirimli Fiyat : 6,50
Kazancınız : 3,50
9789753434201
362436
Orta Asya Uygarlığı
Orta Asya Uygarlığı
6.50

Doğu Perinçek, kırk yıldır, Türk tarihi üzerine araştırmalar yapıyor. 1973 yılında yazdığı, Orta Asya kavimlerinin tarihsel gelişimlerini inceleyen Bozkurt Efsaneleri ve Gerçek başlıklı kitabı, bu çalışmaların ilk ürünüydü. İlk üç basımı toplam 23 bin adet satan bu kitap, Türk tarihçilerinin Orta Asya süreçlerine ilişkin Milliyetçilikten kaynaklanan ciddî bilimsel yanlışlarının eleştirisi ekseninde yazılmıştı.

Doğu Perinçek, araştırmaları sırasında, Orta Asya'nın uygarlaşma süreçlerine ilişkin çok yeni bulgu ve bilgilere ulaşmıştır. Bu kitapta, Türkiye'de bilinmeyen ve işlenmeyen iki önemli tarihî olgu sunuyor: Birincisi, 2 300 yıl önce, Turfan havzasında, çölün altında inşa edilen, "Yeraltındaki Çin Şeddi" denen, 5 bin kilometre boyundaki sulama kanalları ağıdır, ikincisi, Göktürk parasının bulunduğu konusudur.

Elinizdeki kitap, Türk adının kökenindeki uygarlık devrimi, Orta Asya'da para ve devlet, Turfan'daki uygarlık harikası Karız Kanalları, Kaşgarlı Mahmut, Osmanlı'ya kalan Orta Asya uygarlık mirası ve Türklerin uygarlık mayası konularının incelendiği altı bölümden oluşuyor.

Orta Asya Uygarlığı, Avrupa merkezli tarihçiliğin Orta Asya'ya tepeden bakışlarını çürütüyor ve Orta Asya'nın görülmek istenmeyen uygarlık birikimine bazı örneklerle dikkat çekiyor.

Kapat