Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi Yıldırım Koç

Türkiye İşçi Sınıfı TarihiOsmanlı'dan 2020' ye

Liste Fiyatı : 350,00
İndirimli Fiyat : 227,50
Kazancınız : 122,50
Taksitli fiyat : 12 x 22,56
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9786257697187
364601
Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi
Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi Osmanlı'dan 2020' ye
227.50

Ülkemizde işçi sınıfını en yakından tanıyan ve derinlemesine inceleyen akademisyen-yazar Yıldırım Koç’un Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi-Osmanlı’dan 2020’ye kitabı, konuyla ilgili diğer çalışmalardan önemli farklar içeriyor.

İşçilerin tüm dönemlerde kısa vadeli çıkarlarını gayet iyi bilen, deneyimli, tedbirli, gerçekçi insanlar olduğu varsayımından hareket eden Koç, çok büyük çoğunluğu sendika üyesi olmayan işçilerin de çeşitli dönemlerdeki davranışlarını anlamaya, anlatmaya ve açıklamaya çalışıyor. Bu yönüyle, elinizdeki kitap sendikacılık tarihi değil, işçi sınıfı tarihi niteliği taşıyor ve işçi sınıfının ayrılmaz parçasını oluşturan memurların durumunu, örgütlenmelerini ve mücadelelerini de içeriyor.

Kitabın bir diğer bir özgün yanı, işçi sınıfını ve sendikaları etkileme ve yönlendirme çabası içinde olan güçlerin (devlet, siyasi örgütler, yabancı devletler vb.) kapsamlı biçimde ele alınması.

İşçi sınıfının davranışlarının anlaşılabilmesi ve açıklanabilmesi açısından önemli ve genellikle göz ardı edilen “mülksüzleşme” olgusu da üzerinde durulan önemli konulardan biri.

Kitap, işçi sınıfının gelişimini ve davranışlarını, “Her şey olması gerektiği gibi oldu, oluyor ve olacak” anlayışıyla özetlemekte.

Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi, Türkiye işçi sınıfının ülkemizin toplumsal ve siyasal yaşamına önemli müdahalelerde bulunabilecek sayısal ve niteliksel güce eriştiği bir dönemde, Osmanlı’dan günümüze bu toplumsal sınıfın öyküsünü anlatıyor.

İşçilerin belirli dönemlerdeki tepkisizliğini ve sessizliğini açıklayamayanlar, baskıları abartma ve işçileri bilinçsizlikle suçlama eğilimindedir. Halbuki işçilerimiz son derece rasyonel davranan ve kısa vadeli çıkarları doğrultusunda hareket eden olağanüstü tedbirli birer ‘kurnaz ve akıllı homo economicus’tur. Yapılması gereken, bu temel varsayımlar çerçevesinde insanları anlayabilmektir. Kitabın diğer bir anlayışı, olanları, örgütleri, sınıfı ve kişileri yargılamaktan ve suçlamaktan kaçınmak, anlamaya ve yorumlamaya çalışmaktır.”

(Yıldırım Koç)

Kapat