Sepetim (0) Toplam: 0,00
%35
Büyük Kürdistan Mehmet Ali Güller

ABD'nin Neo-Osmanlı ProjesiBüyük Kürdistan

Liste Fiyatı : 120,00
İndirimli Fiyat : 78,00
Kazancınız : 42,00
Taksitli fiyat : 12 x 7,74
%35
Gönderim süresi 2 gündür.
9789753435925
362564
Büyük Kürdistan
Büyük Kürdistan ABD'nin Neo-Osmanlı Projesi
78.00

Batı 100 yıllık Ortadoğu planının son aşamasında, Neo-Osmanlıcılık üzerinden Türkiye'yi teslim alıyor. Bu projenin merkezi hedefi ise "Büyük Kürdistan".
ABD, güncellediği Büyük Ortadoğu Projesi BOP ile Türkiye'yi "Kuzey Irak ve Kafkasya" üzerinden İran ve Rusya'yla karşı karşıya getirmeyi ve Pentagon'un bu zemin üzerinden bölgeye müdahalesini sürekli kılmayı hedefliyor.
Gazeteci Mehmet Ali Güller, ABD'nin "Irak'ı parçalayıp, Kürt devletini kurup, bunu Türkiye'ye doğru genişletme" sürecini belgeleriyle ortaya koyuyor. Yazar, incelediği rapor ve belgelerle şu kritik sorulara yanıt veriyor:
ABD'nin "Üç İsrail Planı" nasıl uygulandı? ABD'nin AKP ile gizli anlaşmaları neler içeriyor? "Kürt Açılımı"nın şifreleri nelerdir? Kürt Açılımı'na kaynaklık eden ABD raporlarında neler yazıyor? Ergenekon operasyonunun "Kürt Açılımı" ile ilgisi nedir? Türk ve Kürt'ü ayrıştırma süreci nasıl yürütülüyor? AKP, PKK ile hangi müzakereleri yürüttü? Türkiye'yi küçültme planında kimler, ne roller aldı? ABD'nin iç çatışma senaryosu nedir?
Gazeteci Banu Avar'ın önsözüyle okuyacağınız bu kitap, ABD'nin planını sergilemekle birlikte, bu planı boşa çıkaracak bölgesel gelişmelere de ışık tutuyor. Yazar, bu zemin içerisinde hem Kürt sorununu hangi kuvvetin nasıl çözeceğini, hem de Türkiye'nin hangi ittifaklara yönelmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Kapat